Erciyes Dağı

Orta Anadolu'nun bağrında yükselen etekleri uzun nazlı bir geline benzeyen Erciyes Dağı'ndan başlayacağım.Erciyes Dağı Türkiye'nin
vazgeçilmez bir dağıdır.Erciyes denince akla Kayseri gelse de Kayseri'nin çevresindeki birçok şehirden rahatlıkla görülebilmektedir.
    Ayrıca Erciyes Dağı çok nadir görülen bir özelliğe sahiptir.
Bu dağa bir tırmanışa gittiğinizde zirveye yaklaştıkça daha da küçüldüğünü görecek,hatta zirvenin neresi olduğunu karıştıracaksınız.Geri dönüşte ise "Vay be!Biz buraya mı çıkmışız?" deme ihtimaliniz yüksektir.Yani Erciyes dağı,yaklaştıkça küçülen,uzaklaştıkça büyüyen nadir dağlardandır.


                                           Erciyes Dağı(hd)

Çok eskiden Erciyes Dağı'nın lavlarını püskürtmüş, önünde köy kasaba ne varsa sürüklemiş, hatta Erciyes'in külleri bir köyün üstüne birikmiş ve kendisinin neredeyse yarısı kadar olan şimdiki Ali dağı dediğimiz dağ oluşmuş.Bu dağ pek bilinmese de Kayseri'nin tırmanması bir o kadar zevkli, sezonuna göre paraşüt atlayışlarının da yapıldığı dağı, Erciyes'in ise vazgeçilmez bir yoldaşıdır.Anadolu'da yükselen bir geline benzetsek de karları azaldığında uzaktan heybetiyle gerçekten korku salan cesur bir savaşçıyı andırmaktadır. 

Bu cesur savaşçıyı andıran dağımız içerisinde "Tekir Gölü"nü de barındırmaktadır.Ancak maalesef günümüzde kurumaya yüz tutmuş,hatta kurumuş diyeceğimiz kadar susuz kalmıştır.


Gelelim asıl meseleye... Erciyes dağında neler yapılabilir?

 1)Erciyes Dağı'na yazın tırmanmak,pikniğe gitmek için, ailenizle vakit geçirmek için gidebilirsiniz. Tabi bu piknik yapılan yerler asıl dağın etrafındaki tepeciklerdir. Dağın yarı karlı manzarası eşliğinde, çok güzel vakit geçireceğiniz bir yerdir.




2)Ve tabii ki yarım metre karın olduğu her yerde sözü edilebilen kayak! Evet kayak aletlerinin uygun fiyata kiralanabildiği veya satın alınabildiği Erciyes Dağı'nda kayak bir başkadır. Tabi ki Erciyes Dağı'nda çok daha fazla kar bulabileceksiniz.




3)Tırmanış.Eğer bir maceraperestseniz bu dağa tırmanmak gerçekten sizin için eğlenceli olacaktır. Ancak oldukça dikkatli olmalısınız. Bazen yoğun sisin bastırdığı bu dağın zirvesi tam 3917 metredir. Bence orada bulunan herkes Erciyes'in zirvesine en azından bir kez çıkmalı.

4)Kartopu savaşı.Mutlaka Erciyes'de kartopu savaşı yapın.Çünkü bir daha o kadar geniş bir alanda bunu yapamayabilirsiniz.



  Erciyes Dağı "Dağcılık" ve "Kayak" sporlarını keyifle sürdürebileceğiniz bir yerdir.Macera arıyorsanız,Erciyes tam size göre.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder