En İlgi Çekici Blog Konuları

Blogunuza yazı konusu bulmakta zorlanıyor veya blogunuz var ve yazı yazacak konu mu bulamıyorsunuz?Doğru yere geldiniz. Açacağınız bir blog için veya var olan blogunuza ekleyeceğiniz yazılara konu bulmanıza yardımcı olmak istedim. İşte o blog konuları..

1) İlginç bilgiler

İlginç bilgiler blogu okuyucuların her zaman ilgisini çekmiştir. Blogunuzu ilgi çekici hale getirmek istiyorsanız
bir ilginç bilgiler blogu yapabilirsiniz.
Bu blogun tutması içeriğinizin özgün olmasına ve alıntı yapmamanıza bağlıdır.


2)Kişisel bakım blogu


Özellikle hanımların yoğun ilgi gösterdiği bir blog olacaktır. Sizin de biraz bilginiz,tecrübeniz varsa oldukça rağbet gören bir blog oluşturabilirsiniz. Kişisel bakım blogunun çok klişe olduğunu düşünebilirsiniz ama kendinize özgü ve farklı bir içeriğiniz olursa çok iyi bir yere gelebilirsiniz.

3)Tasarım 

 Bir tasarım veya alışveriş blogu yapabilirsiniz. Aslında her türlü tasarım olabilir,
oda tasarımından web tasarımına kadar. Değişik tasarımlar bularak okuyucularınızın ilgisini çekersiniz.


4)Seyahat

Bu tür bir blogda gezdiğiniz yerleri kendi yorumunuzla anlatıp gördüğünüz yerleri tavsiye edebilir veya kötü olduğunu yazabilirsiniz.
Gezgin biri için en uygunu budur.Yazınızı yazmakta zorlanmayacağınız gibi insanların ilgisini çeken yerleri kendi dilinizle anlatabilirsiniz.


5)İnternet

Bu blogda insanlara internette gerekli olacak bilgileri sunabilirsiniz. Bunun içerisine bir oyun blogu, film blogu veya bilgisayarlardaki teknik hataları düzeltme yollarını yayınlayan bir blog da dahil olabilir.

6)Ders çalışma

Böyle bir blogla genç nüfusun ilgisini çekmeniz mümkün. Özellikle öğrencilerin çok başvurduğu bir blog olacaktır. Konu özetlerini,çıkmış sınav sorularını,sınava özel kendi hazırladığınız notları paylaşabilir,kendi konseptinizi oluşturabilirsiniz.

7)Gündem

Bu blogla gündemdeki ilginç haberleri eğlenceli bir dille yorumlayabilirsiniz. Mesela ingiliz kraliyet ailesinin kuğusunu kesip yiyen türk ile ilgili 😊 Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

8)"Tek ve en" bilgiler

İyi bir kültür blogu yaparak insanlara genel kültür bilgileri öğretebilirsiniz. Örneğin dünya üzerindeki "Tek ve en" bilgileri araştırıp okuyucularınıza sunabilirsiniz.
Bu tür şeyler her zaman insanların ilgisini çeker.


9) Tarihi bilgiler

Eğer tarih ile ilgileniyorsanız bir tarih blogu kurmak mükemmel olacaktır. Sadece Osmanlı tarihi olmak zorunda da değil. Herhangi bir ülkenin tarihi,medeniyetler tarihi vs. de
olabilir. Okuduğunuz dergiler ve kitaplardan edindiğiniz tarihi bilgileri blogunuzda paylaşabilirsiniz.

10)Blog eklentileri-ipuçları

Eğer kod yazmayı biliyorsanız blog yazarlarına özel eklentiler yazabilir ve bunları blogunuzda paylaşıp,kendinize sağlam bir blogger kitlesi oluşturabilirsiniz.

11)Kafama göre

Konunuza hala karar veremediyseniz karışık bir blog açabilirsiniz.Kafanıza ne eserse onu yazın.Her kesimden insana hitap eden bir blog açıp konu bulmayı sonraya bırakabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Güzel Konularmış, gerçekten :D :D ben kafama göre takılıyom çoğunlukla.

    YanıtlaSil
  2. Süper.. iyi bir çalışma olmuş bu, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Blog geliştirme konusunda sizin yazılarınızdan çok faydalanıyorum. Herkesin anlayabileceği bir anlatım tarzınız var. Tebrikler ve başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacım sizlere faydalı olmak,teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim:)

      Sil
  4. Yazınızı çok beğendim yararlı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil