Kur'an ve Sünnet'e Göre Ruh Sağlığı

                                    
                                                         




Bu kitap; günümüz insanının, içinde bulunduğu maddi ve manevi sorunlarına çözümler sunması açısından önem arz ediyor. Ruh sağlığı konusunun ülkemiz gündeminde yer edinmesi bakımından da faydalı olacağını düşünüyorum.

 Ruh sağlığı ihmal edilmiş bireylerin oluşturduğu toplumlarda huzur ve mutluluğun tam anlamıyla yakalanamayacağını biliyoruz. Kitabın arka kapağında yazar Esat Burul'un da dediği gibi:

"İslam ve O'nun yüce kitabı Kur'an-ı Kerim, her şeyden önce insanı muhatap almakta ve her şeyi ile O'na hitap etmektedir. Bu sebeple Kur'an, her türlü bedensel ve ruhsal hastalıklardan insanların korunmasını istemekte, bu konularda da sağlam esaslı prensipler ve kanunlar getirmektedir. Kur'an'ın gösterdiği bu sağlam ve temel esaslar, öncelikle insanın ruhen ve bedenen hastalanmamasını emniyet altına almakta fakat hastalandığında da tedavi yollarını ve usüllerini insanlara göstermektedir."

Kaliteli bir kitap olmuş. Yazar, yaptığı derin bir araştırmanın ardından konuyu, Kur'an-ı Kerim ayetleri ve Peygamberimiz'in hadisleri ışığında inceleyerek günümüz insanının sorunlarına çareler önermiş.

Gonca Yayınevi'nden temin edebilirsiniz.