Lavanta Hakkında 7 İlginç Bilgi

Her bitkinin kendine özel bir faydası vardır. Bulundurdukları estetik güzelliğin yanı sıra bitkiler,birer şifa kaynağıdır. Bunlardan birisi de lavantadır.
Öncelikle belirtmek gerekir ki bu bitki, ülkemizde sadece Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir.

 Lavanta genelde hepimizin, güzel kokusuyla tanıdığı bir bitkidir. Ama aynı zamanda karaciğer için oldukça önemlidir. Karaciğer yetmezliği, hepatit B gibi hastalıklara lavanta kürü uygulanabilir.

 Lavanta bitkisi, sindirim sistemi için de çok büyük anlam ifade etmektedir. Özellikle de sindirim sisteminin en önemli parçalarından olan mide ve de bağırsak hastalıklarına karşı da, lavanta oldukça etkilidir.




























 Lavantanın bilinen yaklaşık 30 türü vardır. Ancak bu 

türlerin sadece birkaçı sağlığa faydalıdır. 
















  




 Eşit miktarda lavanta çiçeği ve biberiyeyi karıştırma suretiyle yapılacak bir çay,baş ağrısına son derece iyi gelecektir. Ama en az dört hafta her gün bir bardak bu çaydan içmelisiniz.






 Lavantanın sinirleri gevşeterek uyku getirdiğini düşünecek olursak, taze lavanta kokusuyla huzursuzluğunuzu giderebilirsiniz.
  
  Evde başınıza gelen ufak tefek ama büyük acı veren yanık olaylarında lavanta yağı etkilidir.Yanık olan yere lavanta yağını sürdüğünüzde yanık acısı hafifleyecek ve daha çabuk iyileşecektir.























 Akne ve sivilcelere iyi geldiği bilinen lavanta yağı, özellikle bakteriyel enfeksiyonları engelleyici ve yağ oranını dengeleyici bir özelliğe sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder