Beykoz Osman Akfırat Kütüphanesi Yorum-Eleştiri

  Herkese selamlar bugün Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yer alan Osman Akfırat Kütüphanesi ile ilgili bilgi verip biraz da burasıyla  ilgili kişisel düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.



    Öncelikle Beykoz Belediye binasının yanında harikulade bir yerde bulunan ve bir tarafı denize,diğer tarafı ormana bakan bu kütüphane 2012 yılı Mart ayında açılmış. Masaları son derece geniş ve çalışmak için gerekli ortam mevcut. Benim de 3 yıldır kullandığım bir kütüphane ve gerçekten sıcak bir çalışma ortamı ve üst katında Beytaş kafesiyle güzel bir mekan, molalarda çıkıp biraz deniz havası almak için ideal. Evet buraya kadar her şey güzel görünüyor ama gel gör ki maalesef bazı olumsuz yanları kütüphanenin diğer güzelliklerine gölge düşürüyor.



   Bir kütüphane düşünün ki neredeyse haftanın her günü karşısındaki konferans salonunda etkinlik var. Beykoz Belediyesi'ni bu bol etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum. Ama çoğunlukla çocuklar için olan etkinlikler sonrası tiyatronun tüm konukları sırf "Ooo burada kütüphane varmış!" diye müze ziyaret eder gibi içeri dalıyor. Veliler ve çocukları da dahil. Bu konuda onlara hiçbir lafım yok çünkü kütüphanedeki çocuklar için olan bölüm ile normal kütüphane iç içe.Yani gelen çocuklarla sıradan okuyucular aynı odanın içinde okuyor. Bir çocuğu ne kadar susturabilirseniz artık. Yani tek sıkıntı o konferans salonunun kütüphanenin karşısında olması değil. Burada sınava hazırlanan bir öğrenci düşünün. Soru bankası çözüyor ve tam hızını almış giderken içeri çocuklar dalıyor:
 "Anneeee,ne zaman gidicez."
"Şşşşşş birazdan gidicez." ve bu birazdan en az 1 saat sürüyor.
Otomatik kapı,önüne kadar taşan insanlar yüzünden açılıyor:
"Dayımın oğlu gelmiyonmu?"
"Pardoon lavoba ne taraftaydı?" Ve tabii ki içeri girip herşeyi danışmaya soran insanlar:
"Tiyatro burda mı yeğenim?"




Bir yandan bu kadar yoğun sınav stresinin olduğu bir süreçte bitireceğiniz 1 konu bile sizi kurtaracakken bütün dikkatinizi kaybediyorsunuz. Sadece öğrenciler değil kitap okuyan kişiler de bundan rahatsızlık duyacaktır.
Bütün bunların yorumunu size bırakıyorum ve en kısa zamanda o konferans salonunun başka bir kata taşınması gerektiğini düşünüyorum. En azından verilen konferans kütüphane sakinlerine verilmesin yeter. Ve tabii ki çocuklar için ayrılan bölümün farklı bir alana taşınması da en iyisi olacaktır.

Biraz ağır bir eleştiri olsa da gerçekler maalesef bu şekilde. Hepinize iyi günler dilerim, konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Düzenleme: Hemen alt kata yeni bir çocuk kütüphanesi açılmış. Hayırlı uğurlu olsun. O kütüphanenin açılmasında bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana 😂😂
tegoriler: Beykoz belediyesi,Osman Akfırat Kütüphanesi,Beykoz,Necmettin Erbakan Kültür Merkezi,Kültür Merkezi ,Eleştiri yazısı,Kütüphane eleştiri,Osman Akfırat konferans salonu, Beykoz kütüphane eleştirisi, Beykoz belediyesi,Osman Akfırat Kütüphanesi,Beykoz,Necmettin Erbakan Kültür Merkezi,Kültür Merkezi ,Eleştiri yazısı,Kütüphane eleştiri,Osman Akfırat konferans salonu, Beykoz kütüphane eleştirisi,Kütüphane karşısında konferans salonu,tiyatro,çocuk kütüphanesi,Kütüphanede dikkat dağıtan ortam,Osman Akfırat kütüphanesi eleştiri yazısı,Osman Akfırat kütüphanesi yorumlar,Şikayetvar: Osman Akfırat kütüphanesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder