Blog yazarlığında en önemli konulardan olan eğlenceli yazılar, biraz da nükte yeteneği olan blog yazarları için çok güzel bir kitle oluşturma yöntemidir. Bu yolla kaliteli ve sürekli okunan bir bloga bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
Peki eğlenceli blog yazısı nasıl yazılır?
Blog yazınızı eğlenceli hale getirecek 6 önemli unsur şunlardır:
1) Üslup önemlidir
Tabi ki yazı üslubundan bahsediyorum. Ama aslında yazı üslubunuzu günlük hayattaki konuşma üslubunuz da etkiler.
Eğlenceli bir yazı yazma yolunda yazınızın üslubu çok önemlidir. Az da olsa, samimi olmayan bir yazı eğlenceli değildir. Mutlaka okurunuza samimiyetle yaklaşmalısınız.
2) Konuyla ilgili eğlenceli resimler ekleyin
3) Blog maskotu
Blogunuzun ve yazılarınızın eğlenceli olmasını sağlayacak bir diğer unsur maskottur.
Bilgisayar bilginiz varsa sitenize özgü bir maskot yapabilirsiniz. Aslında bu yazıyı değil de daha çok siteyi eğlenceli hale getiren etmenlerden biri. O yüzden bu maddeyi geçin.
4) Eğlenceli bir "Söz kalıbı" üretin
Okurunuza ,kendinize has bir söz kalıbı kullanmanız yazınızdaki samimiyeti ve okuyucunuzun yazılarınıza olan ilgisini artırır. Yazılarınızın da özgün olmasını sağlar. Ancak şunu söylemeliyim ki bazı okuyucular bunu itici bulabilir. Bu yüzden okuyucu kitleniz ile empati kurmaya çalışın.
5) Okuyucu yorumlarına eğlenceli bir dille cevap verin
Eğer bu yazım biraz daha eğlenceli hale gelsin derseniz,okuyucunuzla eğlenceli bir dille iletişim kurun. Mesela kendi uydurduğunuz eğlenceli bir söz kalıbından yararlanabilirsiniz. (Genelde işe yarıyor)
6) Farklı Bir Hava
Blog yazılarında yazı tipi ve renkler oldukça önemlidir. Hep aynı yazı tipini, aynı renkleri kullanmayın. Bloggerda 7 tane yazı tipi var. Az da olsa, yapılan değişiklikler blogunuza farklı bir hava katacaktır.
Bu yazıdaki 6 maddede eğlenceli bir blog için neler gereklidir, eğlenceli blog yazısı nasıl yazılır? Bunlardan bahsettik. Diğer bir yazıda buluşmak üzere...
Bu yazıdaki 6 maddede eğlenceli bir blog için neler gereklidir, eğlenceli blog yazısı nasıl yazılır? Bunlardan bahsettik. Diğer bir yazıda buluşmak üzere...
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
Faideli bir yazı olmuş, teşekkürler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim değerli yorumunuz için:)
SilFaydalı bir yazı olmuş özellikle blog yazarlığına yeni başlayanlar için. Elinize sağlık. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim,bu tür yazıların devamı inşallah gelecek takipte kalın:)
SilSelamlaar. Bunların bazısını yapıyormuşum aslında ama o maskot olayı falan var çok mantıklı. zaten aklıma gelmişti üç dört ay önce ama tembelliğim tuttu nasıl ertelediysem hala gelmedi vakti :D Neyse biligiler için teşekkürler
YanıtlaSilGülücüklü Kal...
Kendimce birkaç taktik,yardımcı olduysam ne mutlu bana:)
YanıtlaSilGüzel, yol gösterici bir yazı olmuş. Kaleminize sağlık. Ayrıca örnek olarak paylaştığınız karikatür de güldürdü beni. Teşekkürler. :)
YanıtlaSilEksik olma kardeşim:)
YanıtlaSil:) Aslında uyulması gereken güzel bir liste.
YanıtlaSilSanırım ben pek beceremem..
11 yıldır blog yazıyorum, sayfamın şekli hep aynı.
Bu listede gerçekleştirmek istediğim en yegane şey yorumlara cevap vermek ama onuda üşengeçliğimden yapamıyorum :(
Aksine ben de yaklaşık 3-4 kez şeklini değiştirdim bloğun.Ve size katılıyorum blog çok büyüyünce işler kontrolden çıkabiliyor. Sevgiler..
Sil