1) Diyafram nefesi bir bebeğin doğduğu anda almakta olduğu,ancak yılların geçmesiyle bunu
farkında olmadan yapmayı bıraktığı,en sağlıklı ve en doğal nefes alma yöntemidir.
2) Diyafram nefesi almak daha zinde hissetmenizi sağlar,stresi ve öfkeyi azaltır,huzur verir.Bu yüzden öfkelendiğinizde derin nefes almanız önerilir. Aslında sinirlenen birine "Derin nefes al." değil de "Diyafram nefesi al" desek daha doğru olur.
4) Normal nefes alma ile akciğerin %40-50 si gibi çok az bir kısmını kullanırken diyafram nefesi sayesinde bunu %90 lara çıkarabilirsiniz.
5) Diyafram nefesi günlük hayatta kendinizi daha enerjik hissetmenize ve verimli bir gün geçirmenize yardımcı olur. Akciğerin birazını kullanmaktansa büyük çoğunluğunu kullanmak,verimli bir nefes almanızı sağlar.
6) Bir insanın diksiyonundan etkilendiyseniz muhtemelen o kişi kelime geçişlerinde nefesini doğru kullandığı içindir.
7) Eğer vücudunuzu yıllarca üşengeçliğe alıştırdıysanız, kesinlikle diyafram nefesi için çok çalışmanız ve her gün yapacağınız egzersizlerle vücuda durumu kabullendirmeniz gerekir.
8) Diyafram nefesi eğitimi veren bir çok profesyonel firma bulunmaktadır.
9) Diyafram nefesi nasıl alınır? Bu nefes tekniğini uygulamak
oldukça kolaydır. Derin bir şekilde alabildiğiniz kadar nefes alın, ancak omuzlarınız yukarı çıkmasın. Eğer omuzlar yukarı kalkıyorsa sıradan nefes almaya devam ediyorsunuz demektir.
10) Diyafram nefesi aldığımı nasıl anlayabilirim? Eğer nefes alırken göbeğiniz hafif şekilde dışarı çıkıyorsa ve omuzlarınız sabitse, doğru yoldasınız demektir.
11) Peki teknik olarak sağlıklı nefes nasıl alınır?
4-4 tekniği ile burnunuzdan 4 saniye sonuna kadar nefes alın,4 saniye bekledikten sonra 4 saniye boyunca nefesinizi ağzınızdan verip yine 4 saniye bekleyin. Bu döngü bilimsel olarak en sağlıklı nefes alma yöntemidir. Ve 10. maddedeki bilgiyle diyafram nefesi aldığınızdan emin olun.
12) Diyafram nefesi,vücuda aldığınız oksijeni daha verimli kullanacağınız için,dolaşım sistemi için de çok faydalıdır
13) Herhangi bir spor yapıyorsanız diyafram nefesini mutlaka öğrenmelisiniz. Böylece nefesinizi daha uzun süre tutabilirsiniz. Özellikle yüzücüler için çok kullanışlı bir yöntemdir.
Umarım yazıyı faydalı bulmuşsunuzdur. Okuduğunuz için teşekkürler. Beğendiyseniz sağ taraftan siteyi "İzle"meyi unutmayın.
diaphragmatic breathing,diyafram nefesi nasıl alınır,diyafram nefesi,diyafram nefesi hakkında bilgi, Diyafram nefesi nedir?, Diyafram nefesi, Diyafram nefesi hakkında bilmedikleriniz,Doğru Diyafram nefesini nasıl alırım, Diyafram nefesi almanın teknikleri, Diyafram nefesi nasıl alınır?, Diyafram nefesi hakkında 13 bilgi,hakkında bilgi,diyafram nefesi hakkında az bilinen 13 bilgi, diaphragmatic breathing,
Güzel bir yazı olmuş. Emeğine sağlık. Diksiyon kursunda diyafram nefesi çalışması yapıyoruz. Diyafram nefesinde beyne daha çok oksijen gittiği için baş dönmesi yapabiliyor. Bir da sırt üstü diyafram nefesi çalışması daha rahat oluyor. Naçizane ufak hatırlatma :)
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim.Bunu bilmiyordum,14. bilgiyi de siz vermiş oldunuz çok teşekkürler:)
Sil