"Blogum İçin Konu Bulamıyorum"

Bir de buraya bakın.
Her blog sahibi aktif kalmaya çaba göstererek bloğunu ilerletmek ister öyle değil mi?
Ancak zor bir an gelir ki yazacak blog konusu bulamazsınız,
Bu sebep sizi bunalıma iter ve zaman içinde bloğunuz kalitesini kaybetmeye başlar.
Çünkü ne yazacağınızı bilmiyorsunuzdur.

Bugün bu tarif ettiğim haldeyseniz elimden geldiği kadar size yardım edeceğim.Ama dediklerime çok dikkat etmeli ve mutlaka her yazınızdan önce uygulamalısınız.


Yayın bölümünü açın ve kendinize şu soruları sorun:

1) Ben kimim?

Bu soruyu sorduğunuz zaman aklınıza elbette birşey gelecektir.
Doktor mu?  Mühendis mi?  Eczacı mı?  Şoför mü?  Öğretmen mi?  Ev hanımı mı?  Çoğaltılabilir ama ben hangisiyim?

2) Hangi konuda birikimliyim?

Blog yazısı yazmak için o konuda uzman olmanız gerekmiyor. O konu ile daha önce ilgilenmiş miydiniz?  Örneğin bir paraşüt atlayışı yaptınız. Ne kadar yüksek olduğu önemli değil.Bunu sizden sonra ilk kez deneyecek olanlar da olacak. Hah! İşte sizin o yazıdaki hedef kitleniz onlar olacak.

3) Ne tür şeylerden hoşlanıyorum?

Ne tür şeyler yapmaktan hoşlandığınızı elbette biliyorsunuz. Bununla ilgili bilgileri araştırın,deneyler yapın ve bunu okuyucularınıza anlatın. Hoşlanmadığını bir konuda asla yazı yazmayın! Evet,bence her blogger hobisi olan konularda yazı yazmalı. Eğer size sıkıcı gelen konularda yazı yazarsanız ders biter bitmez dersten kaçan öğretmen durumuna düşersiniz. Yaptığınız işi sevmediğiniz veya sıkılarak yaptığınız hemen kendini ele verir. 

Örneğin yüzmeyi seviyor ve ilgileniyorsanız, yüzmenin püf noktalarını ansiklopedilerden veya internetteki sitelerden araştırın. Daha sonra aklınızda kalanlarla yepyeni bir yazı yazabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız hedef  kitleniz zaman içinde netleşecek ve tabii ki sizinle aynı hobilere sahip kişileri barındıracaktır.

Yapmayı sevdiğiniz şeyleri küçümsemeyin. Sevdiğiniz şey yemek yemek olsun. Çok yemekten nasıl vazgeçebilirsiniz?  Önce kendi üzerinizde uğraşın, işe yararsa veya yaramazsa sebeplerini düşünün. Kendi tecrübenizi aktaracağınız bir şey mutlaka bulursunuz.

4) Sınırlarınızı zorlayın

Blogunuza yazı konusu bulmak istiyorsanız yepyeni şeyler deneyin. Böylece o denediğiniz şey hakkında tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Bir blog yazısı araştırmadan veya tecrübe etmeden yazılmaz. Bir dağ tırmanışı yapın,o dağdan indiğinizde eminim kafanızda şekillenmiş bir yorum olacaktır. Bunu kendi cümlelerinizle yazın ve okunmanın keyfini çıkarın. 

Yeter ki az da olsa sürekli yazın. 

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder