Jetpack'ın Mucidi

Jetpack'ın mucidi kimdir? Nasıl bir prensiple çalıştırmıştır?Roketle dikey uçuşu gerçekleştirmiş ilk insan ve jet motorunun mucidi

Lagari Hasan Çelebi'dir.

IV. Murat Han'ın kızı dünyaya geldiği gece kurban keserek bayram edilir.Dönemin şartlarına göre çok farklı deneyler ve araştırmalar peşinde olan Lagari Hasan Çelebi,elli okkalık barut macunundan yedi kollu bir fişek yapar. Sarayburnu'nda hünkârın huzurunda fişeğe biner. Çırakları ateşleyip:

- Padişahım, Allah'a ısmarladık. Hz. İsa Peygamberle konuşmaya gidiyorum, diyerek göğe yükselir.
Yanında olan fişekleri ateşleyip deniz yüzünü aydınlatır. En yukarı çıkıp da barutu bitince kartal kanatlarını açıp denize iner. Oradan yüzerek padişahın huzuruna gelir ve şunları söyler:
- Padişahım, Hz. İsa peygamber size selam söyledi.

1600'lü yıllarda gerçekleşen bu deney, hem uçak hem de füze teknolojisinin temelini oluşturmuştur.
Gel gör ki bunu yazan tarihi kaynakların üzeri örtülmeye çalışılıyor.  İnternetten araştırdığınızda elbette o çıkmayacaktır. Tescilini kim aldıysa internette onu görürsünüz. Bilirsiniz, ya bir Mike, ya da Juan isimli birisi karşınıza çıkacaktır.


İlk jet motoru, namı diğer jetpack, ilk olarak Türkler tarafından icat edilmiştir. Birşeyler icat etmiş olmak için AB'ye üye olmak gerekmiyor. Atalarımız bunları bize en başından beri gösterdi. Birçok bilim dalında da kendilerini ispat ederek. Geri kalanını bu video ile anlatmak istiyorum:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder