Makine Mühendisliği Nedir?

                                               



Öncelikle makine mühendisliği fakültesi, okuması en zor bölümlerden biridir. Gerçekten hakkını vererek okumanız gerekir. Türkiye'de iş bulma olanakları ise gerçekten 

son zamanlarda ciddi bir artışa geçmiştir. Yani makine mühendisliğini iyi bir üniversiteden bitirirseniz,rahatlıkla iş bulabilirsiniz.





Makine mühendisliği,her türlü mekanizmaların, mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin konstrüksiyonu(inşası), imalatı, imalat planlanması, montajı,bakım-onarımı ve işletmesi konularında eğitim, araştırma ve çalışma yapan mühendislik dalıdır. Makine mühendisliği bölümünden mezun olanlara "Makine Mühendisi" unvanı verilir.
Makine Mühendisliği çalışma alanları günümüzde eskisine göre biraz farklı.Günümüzde makine mühendisleri besin işleyiciler, hafriyat makineleri,iklimlendirme ve soğutma  sistemleri, nükleer reaktörler, yapay kalpler ve uzuvlar, uçaklar, dizel lokomotifler, otomobiller, kamyonlar, dronelar, kitle ulaşım araçları için motorlar vb. sistemlerin incelemesini, tasarımını yapar ve geliştirir.

MESLEKTE KULLANILAN ALET VE MALZEMELER

 Bilgisayar,
 Hesap makinesi,
 Çizim gereçleri (T cetveli, pergel, rapido, gönye takımı, metre),
 Çeşitli tezgahlar (imalat için).

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE 1 ADIM ÖNDE OLMAK İÇİN:

⋆ Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip,
⋆ Matematik ve fizik konularına ilgili ve bu alanlarda başarılı,
⋆ Makineler üzerinde çalışmaktan hoşlanan,
⋆ Tasarım gücü yüksek kimseler olmanız gerekiyor.

BİR MAKİNE MÜHENDİSİNİN GÖREVLERİ

Makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir;
 Tasarlama,
 Üretim yöntemlerini geliştirme,
 Üretimi planlama ve uygulama.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Fabrikalarda, şantiyelerde, santrallerde, araştırma merkezlerinde,bilim merkezlerinde çalışabilir. Bununla beraber kendi iş yerinizi kurup ticaret vs yollardan para kazanabilirsiniz. İlk aşamada bu mümkün değil tabii. Kendi işinizi kurmak için bence tecrübeli olmanız gerekiyor. Bana göre makine mühendisi olan birisi eğer gerçekten iyi bir üniversiteden mezun ise işsiz kalmaz. Elbette sıradan üniversitelerden mezun olanlar da daha çok çalışarak farkı kapatabilir,hatta öne geçebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder