Çizim Yeteneğimi Nasıl Kullanabilirim?

Çizim yapmak, eğitimin yanı sıra doğuştan gelen bir yetenekle daha kaliteli bir boyuta ulaşır arkadaşlar.Doğuştan gelen bir el yatkınlığıyla hobi olarak çiziyorsanız, sizde gerçekten yetenek var demektir.
Aslında herkeste yetenek vardır.Ama herkesin elinin daha yatkın olduğu bir eylem vardır ki bazı insanlar da çizim yapma yeteneğini daha iyi kullanır.

Aslında bunu, beynin sağ veya sol tarafını daha iyi kullanmakla da bağdaştırabilirsiniz. 

KARİKATÜRİSTLİK



 Anlamlı bir karikatür

Çizim yetenekleri aslında birbirinden ayrılır.Mesela karikatür çizmeyi beceriyor olmanız, seri bir şekilde çizim yapabildiğiniz anlamına gelir.Aslında herkes karikatür çizebilir ama karikatür sanatı öyle bir sanattır ki, insanları, çiziminizin güzelliğinden çok, çizime işlediğiniz anlam ilgilendirir.



Genelde biri sizi keşfeder ve bu şekilde hobinizi ün kazanarak ve emeğinizin karşılığını alarak geliştirirsiniz. Eğer en başta hobi olarak yapmıyorsanız, sırf para için karikatürist olacağım derseniz, insanlar bunun para için çizilmiş bir şey olduğunu sezerler.Nasıl mı? İşini severek yapmayan birisi yeni karikatür konuları bulmakta oldukça zorlanacak,başkalarının karikatürlerine benzeyen şeyler çizecektir.Bu da çok açıktır ki göze batan bir unsurdur. İşini sevmeyen birinin eserlerinin kalitesiz olması kaçınılmazdır.


RESSAMLIK 
  
Resim nedir?

Herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan anlatım tekniğine "resim denir.
Ressamlık yeteneği de  diğer tüm yeteneklere benzer.Akademik açıdan bakacak olursak, yeteneği olan bir birey kendisi karar verip 4 yıllık güzel sanatlar eğitimi aldıktan sonra da ressam olabilir. Yani eğitimle edinebileceğiniz gibi doğuştan gelen bir yeteneğiniz de varsa bu meslek mükemmel bir boyuta ulaşır. 
                                                 



                 Ressam Ahmet Korkmaz'ın güzel bir eseri 


ANİMASYON ÇİZİMİ 

3 boyutlu resim çizmek sanatın bambaşka bir boyutudur.Üçüncü boyutu olabilir,bunu çizebilmek için gerçekten çok yetenekli olmalısınız ve her eğitim alanın çizebileceği bir şey değildir.Bu yeteneğinizi de çizim yarışmaları aracılığıyla ortaya çıkarabilirsiniz.



Basit ama ustaca yapılmış bir çizim





                        Profesyonel bir 3d illüzyon çizimi

1 yorum:

  1. ben anlamadım şimdi bunu hobi olarak yaptığımı biliyorum ama başka hiç bir şeyde yetenekli değilim ve işe ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum yardım edin lütfen

    YanıtlaSil