Deftere Not Tutmak mı,Bilgisayara mı?

Yeni bir bilgi araştırması yaptıktan sonra tekrar yazıyorum. Her zamanki gibi sizlere yeni bir bilgi sunacağım. Ve bu bilgi belki de hayatın her alanındaki başarılarınızın sebebi olan şey ile ilgili olacak.


Not tutmak! Evet not tutmak hayatımızın her alanında işimize yarayan bir eylemdir. Ancak bugünkü yazım daha çok, uzun not tutan yaratıklar olan öğrenciler  ile ilgili olacak :)
Deftere not almak mı daha iyi yoksa bilgisayara not almak mı? 5 maddede cevabı bulacaksınız?

1)Bilgisayara alınan notlar dikkati dağıtıyor






Yapılan yeni bir araştırmaya göre tablet  veya  bilgisayara alınan notlar dikkatinizi toplamanıza engel olabiliyor. İnternete bağlanmasanız bile sonuç değişmiyor.

2) Geç olsun,temiz olsun

Çoğu kişi alacağı notları, kısa sürmesini isteyerek "Çabucak yazayım" düşüncesine kapılabiliyor. Ama emin olun deftere yazılan bir yazı bilgisayara yazılan bir yazıya göre kat kat daha iyi anlaşılıyor. 


3)Hafızamda uzun süre kalmasını istiyorum

Siz de böyle düşünüyorsanız, mutlaka deftere not alın. Çünkü elle not tutmak sadece daha iyi bir anlık öğrenme ve anlamayı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bilgilerin geleceğe yönelik kalıcı olarak hafızaya yerleşmesine de yardım ediyor.


4)Kalem klavyeden keskindir

Bilgisayara alınan bir not ne kadar sağlıklı olabilir ki? Bilgisayarın kendisi bile zararlıyken..





5)Gözden geçirme

Deftere yazdığınız bir not, zaten onu yazarken beyninizin bir köşesinde kalır ve tekrar hepsini okumaya gerek duymazsınız.Kısa bir gözden geçirmeyle eski bilginize kavuşabilirsiniz.


Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder