Anksiyete Hastalarının Sürekli Yaşadığı 10 Durum

Anksiyete bozukluğu,diğer adıyla kaygı bozukluğu internetin yaygınlaşmasından sonra görülme oranı çok artan psikolojik bir hastalıktır. Bu durumun internetle birlikte artmasının sebebi birçok kaynağa kolayca ulaşabilmek ve her türlü hastalıktan haberdar olup,bu hastalıkların belirtisini kendinde arama ve bulmayla ilgilidir. Bu hastalar kendilerine hayatı zehir eder ve öyle ki hiçbir şeyden zevk alamaz olurlar.
Bu hastaların büyük bir kısmını "Hastalık hastası" veya "Evhamlı" kişiler oluşturur.
İşte bu kişilerin yaşadığı 10 durum:


1) Öncelikle bir kişide anksiyete bozukluğu varsa onu mutlu görme ihtimaliniz yoktur. Bunun sebebi devamlı ölümü düşünmeleri ve bunu engelleyememeleridir.




2) Bu kaygılar genelde gece ortaya çıkar çünkü artık tüm işler bitmiştir. Eve gelinir araştırma yapılır yeni hastalık bulunur ve sonuç uykusuz geceler...



3) Anksiyete bozukluğu olan kişiler için güven çok önemlidir. Bu yüzden ailelerine çok düşkün olurlar. Bunun yegane sebebi ise geçici veya kalıcı hasta olduklarında bakacak birilerinin varlığını sağlamaktır.




4) Kaygı bozukluğu ile birlikte bazı kişilerde panik atak da görülür. Bu durum anksiyetenin geldiği son noktadır. Çünkü panik atak artık anksiyetenin ilerlemiş ve hastalığa dönüşmüş halidir.






5) Araştırmalara göre insanların en az %30 u hayatında bir kez de olsa anksiyete bozukluğu yaşamıştır. Bu durum son derece normaldir ama aşırıya kaçanlarda panik atak gibi hastalıklar da ortaya çıkabiliyor.






6) Bu rahatsızlık genelde gerçek bir hastalıkla karşılaşmamış insanlarda görülür. Gel gör ki problemi kendileri üretmek için çabalarlar.




7) Anksiyete bozukluğu hastası her hatasında bir hastalık bulur. Herhangi bir şeyi unuttuğunda alzheimer,dili sürçtüğünde veya vücudunda seğirme olduğunda als, öksürdüğünde verem, ayağı takıldığında denge bozukluğu,beli ağrıdığında kemik erimesi olduğunu düşünürler. Bazen bu durum bacağı ağrıdığında ağrılı bacak sendromu,boğazı tahriş olduğunda sinekkaydı sendromu vs. gibi adı dahi duyulmamış hastalıklara kadar gidebilir.





8) Bu bozukluğun zararları olduğu gibi faydası da vardır.
 Hiçbir anksiyete bozukluğu hastasını tırnağı uzamış şekilde göremezsiniz. Çünkü hepsini 1 gün önce yemiştir.




9) Bana göre bu hastalığın en büyük sebebi şükretmemektir. Bu yüzden hastaneleri ziyaret etmek ve "Gerçek hastalıklarla" savaşan insanları görmek, şükretmek için iyi bir sebeptir. Ölüm korkusuna sahipseniz bununla birlikte mezarlıkları da ziyaret edebilirsiniz. Korkuyu yenmenin en iyi yolu üzerine gitmektir.



10) Bana soracak olursanız,hayatınızı kendinize zehir etmeyin ve yaşamaya bakın. Elbette bazen ölümü hatırlamak gerekir ama hayatı pozitif yaşamanız yaşam kalitenizi yükseltecektir.




Bonus: Bu bozukluğa sahip olanların yaşadığı bir diyaloğu paylaşmak istedim:
- Birader bana bir baksana yamuk mu yürüyorum?
+ Yoo ne oldu ki?
- Dün araştırdığım bir sitede gördüm de spesifik yürüme bozukluğu diye bir şey varmış,belirtiler benimkiyle tam uyuyor.
+ Senin araştırdığın sitenin reklamına tıklamasınlar ya. Yürü derse geç kalıcaz.
Böyle trajikomik bir durum işte:)


Umarım yazıyı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazılarımdan haberdar olmak isterseniz blogun sağ tarafındaki "İzle" butonundan takip edebilirsiniz.



Kategoriler: Anksiyete nedir? Anksiyete bozukluğu,Anksiyete sendromu,Hastalık hastalığı,Evhamlı olmak,Canı tatlı kişilerin özellikleri,Evham neden yapılır,sebepleri nelerdir? Anksiyete(kaygı bozukluğunun sebepleri nelerdir? Anksiyete,kalp krizi,kaygı bozukluğu neden olur?Vücutta seğirmeler,hasta olmaktan korkuyorum. Hasta olma korkusu,Ölüm korkusu,Hasta olma korkusu,sakat kalma korkusu neden olur? Hasta olma korkusuyla hastane hastane dolaşıyorum? Panik atak neden olur?Panki atağın belirtileri,Panik atak geçer mi?

2 yorum:

  1. Bende anksiyete bozuklugundan muzdarip biriyim.Hatta blogumda panik atakla ilgili bir yazim da mevcut.Deeptone'un son yazisini okudum,gordum,geldim.Takipteyim😁🙌.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun,yazınızı okudum çok beğendim bazı şeyleri gerçekten yaşayınca yazı da daha bir etkili oluyor...Deep'e sevgiler:)

      Sil