İngilizceyi En Etkili Şekilde Öğreten 5 Mobil Uygulama

Öncelikle herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuk bayramının yanı sıra bugün aynı zamanda Uluslararası İngilizce Öğrenme günü. 

İngilizce olmak üzere yabancı diller, hemen herkesin öğrenmek istediği,farklı kültürden insanlarla iletişim kurmayı sağlayan unsurlardır. Özellikle son yıllarda İngilizce'nin önemi kat kat arttı ve artık bu dili öğrenmeyen iş bulmakta bir hayli zorlanıyor. Yani gerek iş imkanları gerekse kültürel gelişme açısından yabancı diller çok önemli. Bu sebeple sizlere İngilizce öğrenirken bizzat kullandığım ve gayet memnun kaldığım 5 mobil uygulamadan söz edeceğim.




1) Wattpad


Wattpad hepinizin bildiği gibi en popüler hikaye paylaşma ve okuma platformu. Ücretsiz olarak milyonlarca hikayeden istediğinizi seçip okuyabilirsiniz. Wattpad dünya çapında çok popüler olduğu için birçok dilden hikaye bulabilirsiniz. Wattpad mobil uygulama dilini İngilizce yaparak da harika bir İngilizce hikaye arşivine ulaşabilirsiniz.



Wattpad hikaye dili nasıl İngilizce yapılır? 

Wattpad mobil uygulamasında Ayarlar>Tercih Edilen Hikayeler bölümündeki "Dil" butonundan istediğiniz dili seçebilirsiniz. 

2) Lyrics Training



Lyrics Training,Listening aktivitelerinizde kullanabileceğiniz harika bir mobil uygulamadır. Bu uygulamanın çalışma prensibi ise şu; Uygulamadaki herhangi bir şarkıyı seçiyorsunuz. Hem dilediğiniz şarkıyı dinleyip hem de şarkının sözlerinde eksiltilen kelimeleri tamamlamaya çalışıyorsunuz. İngilizce düzeyinize göre eksiltilen kelimeler artıyor,tabii bunu siz seçiyorsunuz. Bu uygulama sayesinde Listening egzersizlerinizi zevkli hale getirebilirsiniz. Tek sıkıntı her 3 şarkı limitinden sonra size 30 dk bekleme süresi koyuyorlar. Bu biraz sinir bozucu olsa da güzel bir dil eğitimi için 30'ar dakika aralarla çalışabilirsiniz.


3) Voscreen


Voscreen bana göre dil öğrenme anlamında en iyi uygulamadır. Bu ücretsiz uygulamada size çoğunlukla bir yabancı film veya dizi sahnesi veriliyor. Bu sahnede geçen diyaloğu, uygulamanın size verdiği süre içinde çevirmeye çalışıyorsunuz. Uygulama çoğunlukla telaffuzu birbirine çok yakın kelimeleri seçerek sizi şaşırtıyor. Böylece hatanızı görerek birbirine yakın kelimeleri çok daha iyi ayırt edebilirsiniz. Kurucusu ise Deniz Dündar,bizden yani yabancı değil:)

4) Duolingo




İngilizceyi A'dan Z'ye öğreten harika bir mobil uygulama. Reading,listening,writing ve speaking aktivitelerini iç içe barındırıyor. Her etkinlikten azar azar yaptırarak size gerek bilmediğiniz kelimeleri,gerekse grammer bilgileri ve günlük kullanım dilini kalıcı şekilde öğretiyor. Ayrıca İngilizce dışında bir çok dil eğitimini de ücretsiz olarak sunuyor. Ücretsiz olmasının yanında her dersten sonra reklam vermesi biraz sinir bozucu. Ancak piyasadaki en iyi dil uygulaması için bu durum normal bence.







5)Dictionary

Sıradan bir sözlük olmakla birlikte sınırlarınızı zorlayabileceğiniz bir uygulama. Sözlüğü özel kılan yanı,İngilizce>İngilizce bir sözlük olması. Yani İngilizce'de bilmediğiniz bir kelimenin anlamını size yine İngilizce olarak açıklıyor. Böylece kelime aklınızda hem daha iyi kalıyor,hem de birçok yeni kelime öğreniyorsunuz.

Umarım yazıyı faydalı bulmuşsunuzdur. Beğendiyseniz lütfen yazıyı paylaşmayı ve sitenin sağ tarafından bizi "İzle" meyi unutmayın. Ve bildiğiniz başka bir mobil uygulama varsa yorum atarak bizimle paylaşabilirsiniz.




ingilizce öğrenme,ingilizce öğrenme siteleri,ingilizce öğrenme seti,ingilizce öğrenme yolları,ingilizce öğrenme teknikleri,ingilizce öğrenme kitabı,ingilizce öğrenmek için dizi,ingilizce öğrenme videoları,ingilizce öğrenmek ekşi,ingilizce öğrenmek için film,ingilizce öğrenme tavsiyeleri,ingilizce öğrenmek istiyorum,ingilizce öğrenme oyunları,ingilizce öğrenme uygulaması,ingilizce öğrenme pdf,ingilizce öğrenmek için siteler,ingilizce öğrenme programı,ingilizce öğrenmenin faydaları,ingilizce öğrenmek zor mu,ingilizce öğrenme programları,ingilizce öğrenmek için oyunlar,ingilizce öğrenme aşamaları,ingilizce öğrenme app,ingilizce öğrenme android,ingilizce öğrenme apk,ingilizce öğrenme a1,ingilizce öğrenme arkadaşı,ingilizce öğrenme app store,ingilizceöğrenmearkadaşlık siteleri,ingilizce öğrenme a1 seviyesi,ingilizce öğrenme apk full,ingilizce öğrenme alıştırmaları,ingilizce öğrenme arkadaş sitesi,ingilizce öğrenme altyazılı film,ingilizce öğrenme app ekşi,ingilizce öğrenme animasyon,ingilizce öğrenme başlangıç,ingilizce öğrenme blog,ingilizce öğrenme bedava,ingilizce öğrenme b1,ingilizce öğrenme benim hocam,ingilizce öğrenme barış Özcan,ingilizce öğrenme basamakları,ingilizce öğrenme bbc,ingilizce öğrenme bilgisayar programları,ingilizce öğrenme busuu,ingilizce öğrenme başlangıç seviyesi,ingilizce öğrenme başarı hikayeleri,ingilizce öğrenme bilinçaltı,ingilizce öğrenme başlangıç videoları,ingilizce öğrenme blogspot,ingilizce öğrenme basit,ingilizceöğrenmeye başlamak,ingilizce öğrenmek bebek işi,ingilizce öğrenmek bedava,ingilizce bedava öğrenmek istiyorum,ingilizceöğrenme chat,ingilizce öğrenme cd,ingilizce öğrenme canlı,ingilizce öğrenme cümle kurma,ingilizce öğrenme chat programları,ingilizce öğrenme cd'leri,ingilizce öğrenme çizgi film,ingilizce öğrenme cihazları,ingilizce öğrenme cümleleri,ingilizce öğrenme cd si indir,ingilizce öğrenme com,ingilizce öğrenme programı com,ingilizce öğrenmek için chat uygulamaları,ingilizce öğrenmek için chat programları,ingilizce öğrenmek istiyorum.com,cambridge ingilizce öğrenme seti,ingilizce öğrenme dersleri,ingilizce öğrenme dizileri,ingilizce öğrenme ders 1,ingilizce öğrenme dizi,ingilizce öğrenme dersi,ingilizce öğrenme dergileri,ingilizce öğrenme dev arşiv,ingilizce öğrenme ders notları,ingilizce öğrenme duası,ingilizce öğrenme dersi 1,ingilizce öğrenme deneyimleri,ingilizce öğrenme ders programı,ingilizce öğrenme donanımhaber,ingilizce öğrenme dökümanları,ingilizce öğrenme duolingo,ingilizce öğrenme diyalogları,ingilizce öğrenme dilgoo,ingilizce öğrenme dinleyerek,ingilizce öğrenme dizi siteleri,ingilizce öğrenme seviyeleri,

5 yorum:

  1. Özellikle VoScreen benim de çok beğendiğim bir uygulama. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı.. ben de hemen voscreen uygulamasına gittim :) Teşekkürler paylaşımınıza.

    YanıtlaSil
  3. Blogunuz harika! Yazılarınızı takip edeceğim. Sevgilerimle, B.
    https://benirva.blogspot.com/2018/09/unutuyoruz-kendinizi-motive-ediyor.html

    YanıtlaSil