2019 - 2020 Matematik TYT - AYT Youtube Kanalı Önerileri

Herkese merhabalar. 2018 YKS'yi geride bıraktık ve yeni bir sınava hazırlık dönemi bizi bekliyor. 12. sınıfa geçen ve tekrar sınava hazırlanmak isteyen öğrenciler için yorucu bir maraton başlıyor. Bu maratonda dershane ve özel dersler bazen yeterli olmayabilir. Bu noktada karşımıza YouTube üzerinden ücretsiz konu anlatımı yapan eli öpülesi öğretmenler çıkıyor. Bu yazımda sizler için Matematik anlatan,kişisel olarak en beğendiğim YouTube kanallarını derledim.  


1) Şenol Hoca 

2013 yılında YouTube kanalını açan bu kıymetli hocamız,1 milyona yaklaşan abone sayısıyla zaten kendini kanıtlamış ve adını Türkiye'deki bir çok öğrenciye duyurmuş durumda. Anlatımı oldukça sade ve anlaşılır olmakla birlikte konu anlatırken çözdüğü örnek sorular da oldukça basit. Matematikte temeliniz yoksa size kesinlikle Şenol Hoca'nın dersleri ile başlamanızı öneririm. 





2) Hocalara Geldik 

Ciddi bir ekiple işini yapan bu kanalda sadece matematik değil her dersten konu anlatımını bulmanız mümkün. Dersleri oldukça eğlenceli ve mantığa dayalı olarak anlatıp,ezber yaptırmayan nadir kanallardandır. Kişisel olarak Matematik ve Geometri hocaları Vural ve Raşit hocayı daha çok sevdiğimden size kesinlikle bu kanalı önerebilirim.





3) MatAkademi 


Gayet sade ve sıkıcı olmayan bir anlatıma sahip bu YouTube kanalında dersleri Oğuzhan hocadan alıyorsunuz. Son derece güzel bir konu anlatım arayüzüne sahip hocamız da diğer kanalları beğenmeyenler için güzel bir alternatif olacaktır. 





4) Farklı Ders 


"Farklı Ders'den hepinize merhabalar arkadaşlar!" girişi ile başlayan kaliteli videolarıyla ve "Anlama Garantili" sloganıyla taze YouTube kanallarından birisi. Sadece matematik anlatmamakla beraber kendine has özel formül ve yöntemleriyle "Farklı Ders" en iyiler listesine girmeye hak kazanıyor. 





5) Tonguç Akademi 


Öğrenciler tarafından en beğenilen kanallardan birisi olma özelliğine sahip bu kanal son derece eğlenceli dersleriyle Matematiği sevdiriyor. Dersi anlatan öğretmen branşına göre değişse de Tonguç her dersin neşesi olmayı ve eğlenceli hale getirmeyi başarıyor. Videoları genelde kısa olduğu için unuttuğunuz konuları hatırlamak amacıyla bu videoları izlemek harika olacaktır. 




6) Rehber Matematik
Neşeli bir anlatım tarzına sahip Mehmet hoca bu kanalında birçok konuyu anlatıyor. Kendisi kameraya kafa atarak giriş yapan yeni nesil Matematik hocalarından birisi. Yeri geldiğinde videolara montaj yapıp efektler ekleyerek  video süresince sıkılmanızı engelliyor. Ayrıca derslerin bazılarına çeşitli oyunlar ekleyerek eğlenceli hale getiriyor. 


Kategoriler : İnternette konu anlatımı videosu,youtube da konu anlatan hocalar,matematik konu anlatım video ,youtube matematik ders anlatım,tam sayılar konu anlatımı ,trigonometri konu anlatımı,türev konu anlatımı, integral konu anlatımı, hocalara geldik,matakademi,geomatri,şenol hoca,röntgen,hocalara geldik,Mehmet hoca matematik,Tonguç akademi,Tonguç matematik,rehber matematik,farklı ders matematik




Sonraki Yazı 

4 yorum:

  1. YKS Matematik Konu Dağılımı ve YKS Matematik Soruları konusunda bilgi sahibi olmak, TYT AYT Matematik Konuları ve TYT AYT Matematik Soru Dağılımı detaylarına ulaşmak için aşağıdaki adrese tıklayabilirsiniz.
    http://yksdestek.com/yks-matematik-konulari-soru-dagilimi/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ziyarete geldim, sizi de beklerim.

    YanıtlaSil
  3. AYT KONULARI. İkinci oturum olan AYT, işin detayına inen ve daha fazla konunun bulunduğu bölümdür. Yorumlamadan ziyade bilgi birikiminiz ile çözmeniz gereken sorular vardır. Bu oturumda kendi alanınız ile ilgili soruları çözmeniz gerekiyor. Fakat süreniz kalmışsa diğer alan sorularını da çözebilirsiniz. YKS Konu Dağılımı nın ikinci aşaması olan AYT karşınızda. Şimdi AYT Konuları na bakalım. ayt konuları

    YanıtlaSil
  4. Listeyi incelediğimizde ilk oturumun büyük çoğunluğunun AYT Matematik Konu Dağılımı‘nda da yer aldığını gözlemliyoruz. Fakat soru sayılarında ciddi değişiklikler söz konusu. Standart sapma vb. konuları da dahil ettiğimizde Limit, Türev ve İntegral AYT Matematik Konuları içinde en önemlileri durumunda. ayt matematik konuları

    YanıtlaSil