Antarktika'ya Bilimsel Araştırma Üssü

"İsviçreli bilim adamları"nı çok duyduk ama "Türk bilim adamları"nı duymamızı engellediler. Aylarca süregelen şehit haberleriyle,birbirinden kalleş terör örgütleriyle... Ve nice şehit verdik bu yolda gerek mühendis,bilim adamı gerekse asker,avukat,hakim, kısacası bu vatanın tüm evlatları kendi canını vatanı için siper etti. Ama yavaş da olsa ilerliyoruz ve bilimsel açıdan yeni bir gelişme oldu. Son günlerde Antarktika'ya yeni bir araştırma üssü kurulması gündeme geldi.















İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ve birçok sivil toplum örgütünün  de talebi ile bu projeye ilk adım atıldı. 
Türkiye Antarktika'da bilimsel araştırma üssü kuruyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar:   

"Antarktika Güney Kutbu'nda olan ve hiç kimseye ait olmayan bir yer. Orada birçok ülke bilimsel araştırma yapıyor. Özellikle İTÜ, 'Kutup Araştırmaları Uygulama ve Tanıtma Merkezi' diye bir merkez kurmak istiyor. Ayrıca başka sivil toplum örgütleri de burada araştırmalar yapmak istiyor. Dolayısıyla Türk bayrağının da orada olmasının önemli olduğunu düşünerek bu çevre kısmına taraf olmak istediğimizi belirtmek istiyorum." dedi



29 ülke tarafından Antarktika'da araştırmalar yapılırken neden bizim de bir araştırma üssümüz olmasın? Bence gayet güzel proje ve bu tür projelerin devamı gelmeli.

2 yorum:

  1. en azından biz de varız diyebildik, bazı devletlere göre geç kalınmış olsa da adım adımdır sonuç itibariyle. Sevindirici bir haber elbette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz geç kaldık ama dediğiniz gibi zararın neresinden dönersek kârdır.

      Sil