Haber Spikerlerinin Yeni Modası Berbat!

Haber sunuculuğu, son derece önemli bir meslektir. Ülkedeki çoğu insan sizin bulunduğunuz kanalı açar ve sunduğunuz haberleri izler.
   Şimdilerde haber kanalları daha çok izleyici kazanmakla ilgili farklı taktikler arıyorlar. 

Anlayabiliyorum her kanal daha çok reyting ister ama bazen işi batıracak düzeye getirdikleri de kaçınılmaz bir gerçektir.

   Son zamanlarda yaygın hale gelen bir sunum şekli var ki; izleyiciyle samimi bir üslup oluşturulmaya çalışılırken berbat edilen bir sunum şekli. Tamam, bunu istemek ve yapmaya çalışmak güzel bir şey. Ama bunu bütün kanalların yapmaya çalışması bence işi çığırından çıkarıyor.

"Iııı, bir tane araba varmış sevgili izleyiciler, ıııııı bu arabaya üç kişi biniyor ve üçü de ölüme adeta ıııııı, meydan okuyor.  Bakın nasıl olmuş izleyelim."

Bu sadece benim kurduğum bir örnek.

Veya;

"Herkese merhaba sevgili izleyiciler, bugün size öyle bir haber hahahaaa, izleteceğim ki hahahaaaaa bak aklıma geldikçe bile gülesim geliyor hahahaa. Öhö öhö neyse bu habere sizler de çok güleceksiniz, izliyoruz."


Bu ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.





Sen haber sunmak için oradaysan işini yap kardeşim.Anladık samimi olmaya çalışıyorsun ama o arada izleyicinin bütün heyecanını kaçırmakla kalmıyor, kuramadığın o güzel cümlelerinle izleyiciyi kendinden soğutuyorsun.

Tamam,bir haber spikeri haberini kağıttan okumak istemiyor olabilir.Seyirciye daha samimi bir üslupla yaklaşmak istiyor olabilir.Ama kurdukları cümle öyle karışık oluyor ki kendileri bile farkında olmadan, ıııı veya aaaa seslerini daha çok çıkarmak zorunda kalıyorlar.Çünkü daha önce kafasında bir şey var ve o aklında kalanlardan cümle kurmaya çalışıyor.
Haber işi ciddi bir iştir.Haber sunucuları da bence birbirlerine özenmemeli ve herkes haberi nasıl daha iyi sunabiliyorsa öyle sunmalı.

1 yorum:

  1. Bu konuda çok haklısınız. tahammül bile edemiyorum . Samimi değiller bence hatta iticiler.

    YanıtlaSil